Welk type opzetborstel?

Er bestaan in hoofdzaak twee typen elektrische opzetborstels. De techniek en werking van de borstels verschilt. Er zijn momenteel twee verschillende technieken verkrijgbaar; de oscillerende-roterende (ronddraaiend heen-en-weergaand) en de sonische (zijwaarts heen-en-weergaand) techniek. De roterende opzetborstels hebben een ronde borstelkop. Door deze beweging is het makkelijker om tandplak te verwijderen op de lastige plekken. Deze opzetborstels zijn het populairst en het meest effectief. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat deze opzettandenborstels beter tandplak verwijderen dan normale handtandenborstels. De opzetborstels zorgen daarmee dus voor een betere mondhygiëne. Bij deze borstels beweegt de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe. Zo komen de borstelharen beter tussen de tanden en kiezen. Deze techniek wordt al jaren door tandartsen en mondhygiënisten aanbevolen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat dit de meest effectieve methode van tanden poetsen is.

De sonische borstels hebben de vertrouwde vorm van de gewone handtandenborstel. De poetstechniek lijkt sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt snel heen-en-weer en maakt een zijwaartse borstelbeweging. Hiervan is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat ze beter reinigen dan gewone handtandenborstels. Een belangrijk voordeel is wel dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor u maakt.

 

Er zijn meerdere soorten elektrische tandenborstels verkrijgbaar. Dat maakt het kiezen van een goede opzetborstels niet makkelijker. Kies eerst voor een type borstelkop. Wij adviseren u de bewezen roterende kop. Deze zijn door onderzoek meerdere malen aangewezen als de best presterende opzetborstels en zorgen voor een schoon en mooi resultaat. U zult er beter mee poetsen en u heeft een kleinere kans dat u schade aanricht aan uw tanden of tandvlees. De beste tandenborstel is die borstel die u graag gebruikt!